Loading...

Contact

nov 8, 2022 | Blog & nieuws

Verbeter je slaap

We hoeven het belang van een goeie nachtrust niet meer uit te leggen. Meer en meer mensen kampen met slaapproblemen, slapen niet vast, veel te weinig of tellen de hele nacht schaapjes.
Stress en een ongezonde levensstijl zijn vaak de oorzaak van slaapproblemen. Ook schermen tijdens het laatste uur voor het slapengaan hebben een negatieve invloed op je slaappatroon.

Het slaaphormoon MELATONINE
Centraal in ons slaapproces staat het lichaamseigen melatonine. Dit hormoon wordt aangemaakt in de pijnappelklier, een kleine klier in de hersenen. Mensen noemen het eigenlijk het slaaphormoon. Naast het 24-uursritme regelt melatonine ook onze immuniteitsfunctie, onze bloeddruk, ons humeur… én heeft het een antioxiderende werking.
Als je een tekort hieraan hebt, ben je meer vatbaar voor slaapproblemen.

Wat te doen bij een tekort vaan MELATONINE?
Zoals alle hormonen verminderen ook onze melatoninehormonen met de leeftijd. De dosis van kinderen en pubers is veel hoger dan bij iemand van 50 jaar. Ook de computer en telefoonschermen zorgen voor een minder aanmaak van dit hormoon
Ook de laptop zou zorgen voor 20% minder aanmaak van dit hormoon. Maar ook een tekort aan cofactoren in je lichaam, door stress of andere factoren zorgt ervoor dat de omzetting naar melatonine vermindert waardoor je slechter slaapt!

Melatonine veilig en natuurlijk
Een tekort kun je aanvullen met een supplement. Het bestaat in de vorm van druppels of pillen. Soms alleen, soms gecombineerd met andere producten. Melatonine zorgt, onafhankelijk van het tijdstip wanneer het genomen wordt, steeds voor slaperigheid.
Ook tegen een jetlag is dit een veilig en nuttig product of bewijst het zeker zijn nut aan mensen die nachtwerk doen.

Kom even langs en wij zoeken samen met jou naar het juiste product.

#Metasleep # mysleep #melatonine IXX druppel