Loading...

Contact

jan 8, 2023 | Blog & nieuws

Boost je immuniteit

2020 was het jaar van Corona. Naast maskers, ontsmettende gel, social distancing moet er ook gewerkt worden aan onze immuniteit! Niets zo belangrijk dan een goede immuniteit die het eerste verdedigingssysteem vormt tegen het coronavirus.

Externe agressies moeten kunnen worden geweerd of geëlimineerd. Beschadigde, geïnfecteerde of gemuteerde cellen worden best opgeruimd.
De huid en de slijmvliezen en de respiratoire trilhaarfuncties zijn barrières die samen met het aangeboren en verworden immuunsysteem een eenheid in het beschermen, afweren, afdoden van ongewenste indringers, toxines en andere schadelijke stoffen vormen! Ieder op hun eigen manier zorgen voor de afweer hiervan en de vorming van antistoffen en geheugencellen.
T- en B-lymfocyten werken samen en resulteren in aanmaak van anti-lichamen en geheugencellen. De vorming van deze geheugencellen zorgt bij een volgend contact met dit pathogeen voor een snelle en gerichte immuunrespons.

Welke stoffen zijn hierbij belangrijk:
Vitamine D
Vitamine D zorgt voor de barrière ondersteuning en heeft een positieve invloed op de respiratoire infecties. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D. Vitamine D (meganics)- Dixx

Vitamine C
Vitamine C heeft een ondersteunende functie bij de barrière-vorming. Snellere wondheling is hiervan een gevolg. Vitamine C heeft ook een antioxiderende werking, moduleert cytokines en hun productie en verlaagt het histamine niveau. Vitamine Cixx-vitamine C1000 ( metagnics)

Zinc
Zinc is een vergeten stof, maar heel belangrijk in ons immuunsysteem. Zinc heeft veel functies binnen onze immuniteit. Zincodyn( metagnics)

Betaglucanen
Dit schitterend product is echt onze favoriet, samen met vitamine D en C. Dit product zorgt ervoor dat je cellen sneller in de verdediging gaan. Immunix(ixx)-Immixkids-myimmunity volw/kids-immuno( metagenisc)

Tijdens perioden van besmettingen kan de verhoogde waakzaamheid en garantie op een goede immuniteit zeer belangrijk zijn! Vraag raad aan uw apotheker en zorg dat je klaar bent voor een eventuele besmetting! Bescherm jezelf en je naasten.

Kom langs bij je apotheker en wij helpen je graag verder in je keuze in deze producten en ook de juiste dosering!