Loading...

Contact

“Fall in love with caring for yourself. Body, Mind and Spirit”

Zonneproducten

Maak je keuze uit ons uitgebreid aanbod aan topmerken.

De zon is onmisbaar voor iedereen. Ze stimuleert de aanmaak van vitamine D hetgeen belangrijk is voor onze botten en nog zoveel meer. Een kwartiertje zon is al voldoende voor de aanmaak van vitamine D. Daarnaast hebben de zonnestralen een positief effect op ons gemoed en helpen ze bij de preventie van depressies. Een overdaad aan zon is echter wel zeer schadelijk voor onze huid. Voor een langere bloodstelling dan 15 min. is absoluut een goede bescherming nodig.

UVB stralen zorgen voor een mooie bruine (of rode kleur). Het is een verwittiging dat de zon je huid schade heeft aangebracht.
UVA stralen zorgen niet voor een huidverkleuring maar zijn toch zeer schadelijk. Het zijn die stralen die schade in de diepere huidlagen aanbrengen en rimpels, vlekjes, maar ook huidkankers veroorzaken.

Iedereen heeft een verschillend zonnekapitaal. Mensen worden onverdeeld in 6 verschillende fototypes. Afhankelijk van je huidtype ben je beter of langer beschermd tegen de schadelijke stralen van de zon zonder bescherming. Belangrijk is dat je dit kapitaal bewaart met de juiste keuzes in zonneproducten.

Zo hebben baby’s en kinderen een andere bescherming nodig dan volwassenen. Een kind ontvangt meer stralen waardoor het kapitaal soms al opgebruikt is voor hun 20-ste levensjaar. Voor baby’s gebruik je best producten met minerale filters zodat ze zeer goed beschermd zijn, zelfs in de schaduw van een boom of wieg.

Laat je bij je keuze van de juiste zonneproducten goed adviseren door ons. 
Samen met jou bekijken we welke zonnebescherming het beste is voor je huid. Wij hebben een uitgebreid gamma aan producten specifiek afgestemd op je huidtype.

Niet ieder zonneproduct is geschikt voor ieder huidtype of -probleem. Naast bescherming is ook de textuur van belang (bv. voor sporters, acné huid, …). Ook hiermee helpen we je graag verder.

LET WEL OP!
Zonneproducten dienen zowel UVA- als UVB-bescherming te hebben. In de apotheek zijn de producten voorzien van een logo hetgeen aanduidt dat het product een perfect UVA/UVB-bescherming biedt! 
Daarnaast kiezen wij ook voor producten met een aangename geur en textuur zodat u met plezier de zomer tegemoet gaat!