Loading...

Contact

“Fall in love with caring for yourself. Body, Mind and Spirit”

EHBO & wondzorg

Maak je keuze uit ons uitgebreid aanbod aan topmerken.

Kleine ongelukjes komen nu éénmaal vaak voor, zeker met kleine kinderen in huis. Het is daarom belangrijk een goed uitgeruste huisapotheek te hebben. En zeker voor de verzorging van kleine wondjes is het belangrijk om goed materiaal in huis te hebben. De verzorging van wonden moet namelijk correct gebeuren zodat schimmels, bacteriën of virussen zich niet in de wonde kunnen nestelen.
In onze apotheek vind je een assortiment aan pleisters en verzorgingsmaterialen. Zo helpen wij je graag verder met producten voor de gewone wondzorg maar ook voor de gespecialiseerde wondzorg vind je bij ons een uitgebreid gamma. We laten hierin bijstaan door de diverse firma’s met en volgen we op regelmatige basis bijscholingen over wondzorg.

Wat te doen bij kleine snij- en schaafwonden
Spoel de wonde eerst af onder stromend water. Bij erg vuile wonden kun je best een ontsmettingsproduct gebruiken. Hou daarna de wonde best vochtig met een gel/crème die de wondheling bevordert. Laat vooral de wonde nooit uitdrogen. Door deze vochtig te houden geneest de deze beter en is er ook minder kans op littekens. Flamigel is een ideaal product om rechtstreeks op de wonde aan te brengen zodat deze niet uitdroogt. Dit product heb je best altijd in huis. Wanneer de wonde te diep is, doe je best beroep op je arts of een gespecialiseerde wondenverzorger.
Denk er ook aan om littekens absoluut goed te beschermen tegen de zon! Klik hier voor ons advies over zonneproducten.

Wat te doen bij brandwonden
“Water en de rest komt later is de vuistregel bij brandwonden”. Houd je brandwonde zeker 20 minuten onder stromend water. Kleine brandwonden kun je thuis perfect verzorgen met de juiste producten. Met een tube Flamigel, steriele kompressen kan je al een eerste verzorging toedienen. Voor ernstigere wonden raadpleeg je best je arts.

Wat te doen bij speciale wonden
Kom hiervoor langs bij je apotheek. Wij maken absoluut het verschil door onze opleidingen en ervaring en helpen je graag verder.